Velkommen
Louis
Tommy
Sergio
Torben
Dig?
Bla bla
 

Hjælpelinien

Onsdag den 23. februar 2005 besluttede vi at stifte en frivillig hjælpelinie for folk der overvejer at blive "whistleblower" eller har andre problemer med ytringsfrihed. Dette er vores pressemeddelelse udsendt den 26. februar 2005:

PRESSEMEDDELELSE

 

HJÆLPELINIEN – FOR STEMMERNE NEDE FRA

 

Om ytringsfrihed og whistleblowers

 

 

Du sidder der, og det plager dig. Du kender noget som ikke er, som det burde være. Og du ved, at der er nogle, der ikke vil have, at det skal ændres. Du tænker måske, at det er lige meget. Der sker sikkert mange ting der er værre…

 

 

Danmark er teoretisk set et demokratisk land. Grundloven garanterer blandt andet tale- og trykkefrihed. I disse år oplever vi imidlertid alt for mange eksempler på, at disse grundlovssikrede rettigheder trædes under fode. Nogle gange gøres det af embedsmænd, andre gange af politikere på diverse niveauer eller af politikere og embedsmænd i forening. Dette gælder inden for den offentlige sektor. Men også i det private erhvervsliv sker overgreb.

 

Heldigvis skrives der en del om den slags forhold i de trykte medier; det være sig i aviser, fagblade og bøger. Vågne og opmærksomme journalister gør i denne forbindelse et stort og fortjenstfuldt arbejde. Det samme gøres i radio og tv. Uden en fri presse ville mange danskere være ilde stedt.

 

En del personer, der udsættes for overgreb, får heldigvis opbakning og støtte fra medierne, men desværre er det ikke alle, som er så heldige. Nogle af os som skriver dette, har været i den lykkelige situation at opleve en massiv støtte, da vi hver for sig fik en urimelig behandling af personer med højere rang end vor egen. Vi har oplevet succes og vore angribere har lidt prestigetab, som de forhåbentlig ikke glemmer.

 

Derfor vil vi gerne gøre vort til, at andre, der kommer ud for urimelig behandling såsom uretfærdig afskedigelse eller tjenestefritagelse, ikke skal knækkes. Vi har det håb, at vi med vore erfaringer kan give information, gode råd og støtte til nogle af de mange danskere, som desværre får knægtet deres ytringsfrihed på arbejdspladsen eller som overvejer at bruge deres ytringsfrihed på trods af mulige ubehagelige konsekvenser. Til jer er vor enkle opfordring: Kontakt os!

 

 

Louis Hansen, fhv. skoleinspektør. 46499182. e-mail: louis@hansen.mail.dk

 

Sergio Fox, ingeniør. 27285400. e-mail: sergio@sergio.dk

 

Torben Ishøy, læge, formand for Transparency International-Danmark 21920920. e-mail: ti@mail.tele.dk

Whistleblower

To be, or not to be, a

www.whistleblower.dk